دردهای شانه و کتف بسیار شایع بوده و دومین یا سومین شکایت بیماران در بین شکایتهای اسکلتی-استخوانی را تشکیل میدهند. این دردها علل بسیار متفاوتی دارند که راه تشخیص و درمان هر کدام از آنها با دیگری متفاوت است. تشخیص صحیح و درمان آنها بر عهده پزشک معالج است، اما در اینجا برای آگاهی بیماران سعی شده چهار علت شایعتر را به اجمال توضیح دهیم:
- پارگیهای تاندون روتاتور کاف
- شانه منجمد
- سندروم درد میوفاشیال
- آرتروز شانه
1- پارگیهای تاندون روتاتور کاف
برای مطالعه کاملتر پارگی های تاندون روتاتور کاف شانه اینجا کلیک کنید.
شایعترین علت درد شانه و کتف، آسیبها و پارگیهای تاندون روتاتور کاف شانه Rotator cuff” “tendon است. به این تاندون ” تاندون سر شانه ” هم گفته میشود که یک غلط مصطلح است.
علت و علائم:
این بیماری به صورت یک طیف از بیماریهاست که از شدت کم شروع میشود واگر درمان نشود میتواند به پارگی بسیار شدید تاندون و پس از آن به تخریب شانه منجر شود. ابتدای این گروه از بیماریها به نام “سندرم ایمپینجمنت”، یا گیر کردن تاندون روتاتور کاف (Impingement syndrome) است و اگر این بیماری درمان نشود ضایعه بدتر شده و پارگی تاندون رخ میدهد. پارگی اوایل بصورت ریش ریش شدن و نیمه پارگی (Partial thickness rotator cuff tear) است و بعد از آن پارگی کامل (Full thickness) تاندون ایجاد میشود و در این حالت قدرت عضلات شانه کاهش مییابد و حتی ممکن است پارگی آنقدر وسیع شود که بیمار نتواند اصلاً دست خود را بالا ببرد و عملاً بازویش در کنار بدن آویزان بماند. اگر پارگی تاندون طولانی مدت باقی بماند و درمان نشود ممکن است به آرتروز بسیار شدید و تخریب مفصل شانه منجر گردد که باعث درد و ناتوانی شدید میشود؛ درمان چنین حالتی تعویض مفصل شانه، آنهم از نوع ویژهای به نام “پروتز معکوس شانه reverse shoulder prosthesis” است که ممکن است خیلی هم دوام نیاورد و شل گردد، و پس از آن جراحیهای متعدد لازم شود.
قبل از شروع این بیماری، در اکثر بیماران و نه در همه آنها سابقه ضربه و یا انجام کار سنگین وجود دارد. درد ناشی از این بیماری اغلب در ناحیه سر شانه و بالای بازو احساس میشود و با بالا بردن بازو بدتر میشود. این درد معمولاً شبها شدیدتر است و گاهی مانع خواب بیمار میشود.
تشخیص:
برای تشخیص پارگی تاندون روتاتور کاف اول باید شرح حال کامل از بیمار گرفته شود و بعد بیماربطوردقیق و کامل معاینه گردد. فقط بعد از معاینه است که پزشک باید عکس رادیوگرافی ساده از شانه بیمار را ببیند؛ و درستش هم این است که دو عکس از دو نمای مختلف شانه گرفته شده باشد. حالا بعد از دیدن عکس ساده معمولاً MRI از شانه گرفته و دیده میشود. اگر بیمار معاینه نشود و یا بدون دیدن عکس ساده، MRI دیده شود احتمال خطای تشخیصی زیاد میشود و ممکن است بیماری درست تشخیص داده نشود و طبعاً تحت درمان درستی قرار نگیرد.
درمان:
درمان پارگی تاندون روتاتور کاف اغلب شامل کم کردن فعالیت، مصرف مسکن و فیزیوتراپی است و اگر این درمان تا حدود سه الی شش ماه پاسخ نداد بیمار باید تحت عمل جراحی قرار گیرد. در بعضی از شرایط، بسیار به نفع بیمار است که از اول جراحی شود و اصلاً به درمان غیر جراحی نپردازد؛ مثلاً در بیمار زیر 65 سال که پارگی کامل تاندون در اثر ضربه رخ داده و یا شانه دچارضعف شده باشد، و نیز اگر در MRI لاغری و آب شدن زیاد عضلات مربوطه دیده شود و سن بیمار هم خیلی بالا نباشد، بهتر است از اول جراحی شود که نتیجه آن خیلی بهتر از درمان غیر جراحی است.
تزریق کورتون به شانه در این بیماری فقط اثر موقت دارد که اثر تسکینی است و بیماری را درمان نمیکند و اگر هم مدتی درد را ساکت کند بعداً عود خواهد کرد. اگر تزریق زیاد تکرار شود چون درد را بطور کاذب ساکت میکند و بیمار متوجه نمیشود و بیماری پیشرفت میکند، باعث تخریب بافت تاندون میشود و ممکن است تاندون را حتی غیر قابل ترمیم کند. تزریق کورتون فقط یک بار توصیه میشود و آن هم وقتی است که درد بیمار زیاد است و بیمار جزو گروهی نیست که باید از اول جراحی شود و پزشک میخواهد فیزیوتراپی تجویز کند، ولی بیمار بعلت درد نمیتواند فیزیوتراپی را تحمل کند؛ در این حالت فقط یکبار تزریق کورتون به شانه توصیه میشود.
مفید بودن تزریق PRP و یا اوزون در این بیماری هنوز در مقالات و مطالعات معتبر بههیچ وجه اثبات نشده است، اما در مراکز تحقیقی در حال تزریق به بیماران و تحقیق روی آن هستند که معلوم شود آیا مؤثر خواهد بود یا خیر.
جراحی:
عمل جراحی به دو صورت قابل انجام است، جراحی باز و جراحی آرتروسکوپیک.
در جراحی باز برشی به طول حدود 5 تا 6 سانتیمتر سر شانه ایجاد می گردد و از این طریق سر استخوانی که به سمت پایین خم شده (استخوان آکرومیون) برداشته شده و معمولاً بورس ضخیم شده هم خارج میشود و تاندون هم ترمیم میگردد.
در جراحی آرتروسکوپیک که به غلط “لیزری” هم گفته میشود و در حقیقت هیچ ربطی هم به لیزر ندارد، وسیله ای به ابعاد یک خودکار از یک سوراخ در پشت شانه وارد مفصل می شود که هم نور را به مفصل می تاباند و هم تصویر داخل شانه را می گیرد و به یک مونیتور منتقل میکند. جراح با نگاه کردن به آن، درون مفصل را می بیند، سپس از طریق سوراخهای دیگری وسایلی را به مفصل میفرستد و همان کارهایی را که در جراحی باز گفته شد انجام میدهد.
هر کدام از این دو روش جراحی معایب و مزایایی دارند و هیچکدام بطور مطلق بهتر از دیگری نمیباشند. مثلاً درد پس از عمل در روش آرتروسکوپیک کمتر است، ولی در روش باز معمولاً مدت عمل کمتر میباشد تاندون بصورت محکمتری ترمیم میشود.
2- شانه منجمد
برای مطالعه کاملتر شانه منجمد اینجا کلیک کنید.
علائم و سیر بیماری:
در این بیماری ابتدا شانه دردناک شده و پس از مدتی حرکت آن هم محدود میگردد. اوایل بیمار نمیتواند دستش را به پشتش برساند و کم کم نمیتواند آن را بالا ببرد و یا از بدن دور کند. با گذشت زمان درد کمتر شده ولی محدودیت حرکتی آن باقی میماند. در نهایت پس از مدتی حرکات شدیداً محدود میشود. کم کم بیماری خود به خود رو به بهبودی میگذارد و به اصطلاح یخ آن آب میگردد، درد ها از بین رفته و حرکات شانه تقریباً طبیعی میشود.
تشخیص:
اساس تشخیص شانه منجمد بر گرفتن شرح حال دقیق و معاینه کامل بیمار استوار است. عکس شانه معمولاً طبیعی است و MRI، CT scan و … لازم نیست و اغلب جواب همه آنها طبیعی است، اگر چه در MRI شواهدی برای این بیماری قابل پیدا کردن هست.
یک حالت بسیار شایع و مهم اینست که در خیلی از این بیماران تاندون روتاتور کاف شانه هم نیمه پارگی و یا پارگی کامل دارد که بخصوص در MRI دیده میشود. حالا اگر این بیمار خوب بررسی و معاینه نشده باشد، به غلط تشخیص پارگی تاندون گذاشته میشود و درمان میگردد. اگر وقتی شانه منجمد است پارگی تاندون روتاتور کاف عمل شود نتیجه بسیار بد خواهد شد؛ درد نه تنها بهتر نمیشود که بسیار بدتر خواهد شد و بیمار باید مدتهای طولانی درمان شود.
درمان:
همانطور که ذکر شد شانه منجمد خود به خود و بدون درمان بهبود مییابد. طول مدت بیماری بطور معمولاً 18-12 ماه است ولی ممکن است حتی تا 3.5 سال (42 ماه) هم طول بکشد؛ این مدت، از بیماری به بیمار دیگر و حتی از یک شانه به شانه دیگر فرق دارد و قابل پیش بینی نیست. برای کاهش درد بیمار و راحتی او، از داروهای ضد درد معمولی، فیزیوتراپی و ورزش درمانی هم استفاده میشود. اگر این درمانها زودتر شروع شوند ممکن است طول دوره بیماری هم کوتاهتر گردد.
تزریق کورتون به مفصل شانه اگر در 5-4 ماه اول بیماری انجام شود مفید است. پس از این مدت اگر تزریق انجام شود معمولاً بیتأثیر است.
جراحی برای شانه منجمد:
اگر درد و ناراحتی بیمار زیاد باشد و به اندازه کافی به درمانهای فوق پاسخ ندهد و یا مانع کار و خواب بیمار شود، باید جراحی گردد. جراحی آن سه نوع است و باعث میشود که بیماری خیلی سریعتر از بین برود.
انواع جراحی برای شانه منجمد
1) مانور شانه، یا حرکت دادن (دستکاری Manipulation) زیر بیهوشی
در این روش پس از بیهوشی، شانه بیمار در تمام جهات کشیده و چرخانده میشود تا دامنه حرکتی طبیعی بدست آید و معمولاً پس آن یک تزریق کورتون هم به مفصل شانه انجام میشود.
2) جراحی باز
این یک روش قدیمیاست و امروزه استفاده نمیشود.
3) جراحی آرتروسکوپیک
این روش به غلط به روش لیزری مشهور است. آزادسازی کپسول مفصلی با این روش یک روش کم عارضه است که طی سالهای اخیر رایج شده و نتایج خوبی هم داشته است. طی این عمل ممکن است کمی مانور شانه هم برای آزاد سازی بهتر کپسول شانه انجام شود.
3- سندروم درد میوفاشیال
برای مطالعه کاملتر سندروم درد میوفاشیال اینجا کلیک کنید.
علائم:
یکی از شایعترین محلهای اولیه این درد، پشت کتف است. در این حالت یک یا چند نقطه درناک و حساس در پشت کتف (معمولاً در بالای زاویه داخلی کتف) قرار دارد. اوایل، درد در همین محل رخ می دهد و بعداً با پیشرفت بیماری، درد به پشت و یا بغل گردن، پشت قفسه سینه، جلوی قفسه سینه در همان سمت، و از همه مهمتر به شانه، بازو و حتی به انگشتان دست هم میرسد. گاهی همزمان با این این درد بیمار احساس ضعف در عضلات اطراف شانه و بازو نیز دارد. گاهی بیمار در دست و بویژه انگشت کوچک و انگشت حلقه احساس گزگز، سوزش و کم حسی میکند.
در اوایل بیماری، ممکن است با فشار دادن، کوبیدن و ضربه زدن روی نقطه دردناک احساس خوشایندی همراه با کاهش درد به بیمار دست دهد. بندرت ممکن است بیمار احساس درد بسیار شدیدی کند و مجبور شود حتی شب به اورژانس مراجعه کند.
این درد ممکن است با بیماریهای قلبی و یا گردن، بخصوص بیماری دیسک گردن اشتباه شود که تشخیص صحیح آن توسط پزشک و با گرفتن شرح حال، معاینه و … انجام میشود.
علت:
سندروم درد میوفاشیال معمولاً در سنین میانی رخ میدهد. رخ دادن این بیماری معمولاً در اثر یک علت نیست و مجموعه ای از عوامل دست به دست هم میدهند تا این بیماری ایجاد گردد.
اغلب بیمارانی که با این درد مراجعه می کنند افرادی هستند که با دستهایشان، ماهها و یا سالها کارهای تکراری، سخت و طولانی مدت انجام دادهاند. کسانی که طولانی مدت در یک وضعیت مینشینند و مینویسند یا تایپ میکنند؛ کسانی که طولانی مدت کج مینشینند و یا دست خود را در یک وضعیت نامناسب قرار میدهند، مثل رانندگی طولانی مدت، و یا جراحان و دندانپزشکان و ورزشکاران و …. در معرض ابتلا به این بیماری هستند.
تشخیص:
تشخیص سندروم درد میوفاشیال فقط با گرفتن شرح حال و معاینه دقیق است و نیازی به گرفتن عکس (رادیوگرافی Radiography)، ام آر آی (MRI)، نوار عصب (EMG and NCV) و … نمیباشد، مگر که همزمان به سایر بیماریهای شانه و یا گردن هم شک شود که برای تشخیص آنها باید از این کارهای تشخیصی استفاده گردد.
درمان:
1) اصلاح وضعیت بدن و شانه ها
2) فیزیوتراپی
3) دارو درمانی
داروهای ضد التهاب (مسکنها)، ضد افسردگی، شل کننده عضلانی و…. در این بیماری مؤثر هستند.
4) تزریق موضعی
در تزریق موضعی معمولاً از یک کورتون (کورتن) طولانی اثر استفاده می شود و مقداری ماده بیحسی موضعی هم برای کاهش درد ناشی از تزریق به آن اضافه میشود. اغلب مقداری آب مقطر هم برای افزایش حجم و گسترش بیشتر به بافتهای اطراف به آن افزوده میگردد.
5) درمان اختلالات همراه
اگرمشکلاتی از قبیل اضطراب، افسردگی و خستگی عمومی نیز وجود دارد باید تحت درمان مناسب قرار گیرند.
6) جراحی
اصولا این بیماری نیازی به جراحی ندارد، اما اگر زمینه آن اختلالاتی در شانه (مثل آسیب تاندون روتاتور کاف)، یا گردن (مثل بیرون زدگی دیسک گردن) و …. باشد که آن بیماریها نیاز به جراحی داشته باشند، پزشک معالج عمل جراحی را پیشنهاد خواهد کرد. گاهی خود استخوان کتف نوعی بد شکلی دارد و یا طوری بد قرار گرفته که موقع حرکت و چرخش به دنده های زیر خودش گیر میکند؛ در این حالت هم اگر با درمانهای غیر جراحی که ذکر شد بهبودی رخ ندهد، جراحی لازم میشود.
4- آرتروز شانه
برای مطالعه کاملتر آرتروز شانه اینجا کلیک کنید.
علت و علائم:
آرتروز یا استئوآرتریت که به آن ساییدگی مفصل میگوییم، یکی از بیماریهایی است که میتواند هر کدام از مفاصل بدن را درگیر کند و باعث ایجاد درد شود. این بیماری یکی از علل درد در ناحیه شانه به ویژه در افراد مسن است. علائم اصلی آرتروز شانه، درد و محدودیت حرکتی است. محل درد معمولاً اطراف سرشانه یا سمت خارج بالای بازو است. این درد اغلب با کار کردن بدتر میشود ولی ممکن است شبها حین خواب نیز ایجاد شود. بیمار نمی تواند دست خود را کامل بالا بیاورد یا به جهتهای مختلف بچرخاند.
تشخیص:
پس از بررسی و معاینه با رادیوگرافی شانه انجام میشود.
درمان:
در مراحل اولیه آرتروز شانه توصیه می شود که بیمار از اندام مبتلای خود کمتر استفاده کند. مصرف دارو و انجام فیزیوتراپی نیز از اجزای اساسی درمان است. داروی اصلی مورد استفاده معمولاً یکی از انواع به اصطلاح «مسکنهای معمولی» است. از طرفی مصرف زیاد و طولانی مدت مسکنها نیز عوارض مهمی چون زخم معده، آسیب کلیه و… به دنبال دارد.
تزریق کورتون داخل مفصل نیز به جز در موارد نادر توصیه نمیشود.
جراحی:
اگر با درمانهای غیرجراحی علائم بیماری در حد قابل قبول برطرف نشود بیمار باید تحت عمل جراحی قرار گیرد. عمل جراحی تعویض شانه، بهترین نتایج را در موارد پیشرفته این بیماری بههمراه دارد. در این عمل، سر استخوان بازو که تخریب شده برداشته میشود و به جای آن پروتز گذاشته میشود.
خیلی از بیماران به خصوص خانم ها تصور میکنند دردهای مبهم و منتشر مفاصل مربوط به پوکی استخوان است اما باید یادآوری کرد که پوکی استخوان هیچ درد یا علامتی ندارد و به همین خاطر به آن بیماری پنهان یا خاموش گفته میشود. پوکی استخوان ربطی به آرتروز مفاصل ندارد و دو بیماری کاملاً مجزا از هم هستند.
37 پاسخ
درود و وقت بخیر.
ممنون بابت اطلاعات مفیدتون
حدودا ۱۰روز پیش تو استخر کتفم در رفت و بعد از ام آر آی گفتن ک یکمی از کپسول شانه پاره شده و کمی هم استخون بازوم آسیب دیده.دکتر گفت ک عمل لازمه.
میخاستم ببینم با چ ورزشی یا دارویی میشه با استراحت خوب شد.
واقعا واسم مهمه،چون مسابقه کشوری دارم،اما مسئولامون پیگیر نیستن اصلا.
سلام
اگر پارگی لبروم باشه عمل لازم است.
اگر میدونین ک عکس گزارش MRI رو بفرستم.
ممنونم ازتون
کمک نمیکند. باید معاینه شوید.
سلام . ممنون از اطلاعات خوبی که اشتراک گذاشتید. من مدتی تو حلقه شانه اتصال دست به شانه علمیش نمیدونم در اثر خوابیدن روی دست راست به دلیل عادت وحشتناک خوابیدن به پهلو متاسفانه دچار درد شدید در این ناحیه شدم وقتی بدنم در یک راستا باشه درد ایجاد میشه ولی وقتی از بالشت بلند استفاده میکنم یا بالشتی که زیر شانه هایم بالا بیارد درد در این ناحیه خوب میشود ایا این درد که ایجاد میشود حین خوابیدن علت مهمی در تاندون دارد باید پیگیر شوم ؟.
ممنون
سلام
به نطر مربوط به شانه است. باید معاینه شوید.
سلام دکتر
من ایرانی هستم و در ترکیە پناهجو هستم. مدت دوسال است درد شانە دارم. البتە قبلا هم سابقە داشتەام ولی دردش کمتر بود. هشت ماە پیش از بلای ساختمان بە سمت چپ افتادم. حدودا سە متر. از آن لحظە دردم هر روز و هر ساعت بیشتر میشە. پیش سە تا دکتر رفتم ازم عکس و ام ار ای گرفتن . کل هشت ماە من دارو خوردم. چند روز کمی خوب شدم. ولی دوبارە دردم شروع شد و بدتر و بدتر شدم. دکتر اول گفت کە پارگی تاندون داری و آمپول کورتون زد. ولی هیچ خوب نشدم. دکتر دومی گفت ترک برداشتە فقط دارو نوشت و یک آمپول متازون تزریق کرد. دکتر سوم برای فیریوتراپی نوشت با برق. بە مدت دە روز. ولی دردم با اینها هیچ خوب نشد. هر روز دارە بدتر میشە. حالا مدت سە هفتەس کە شانە راستم دقیقا مانند شانە چپم شدە است. هیچ شبی نیست کە راحت بخوابم. شبها تا صبح از درد رنج میبرم. اگە بتونم بخوابم یک دو ساعت بیشتر نیست و از شدد درد بیدار میشم. خواهش می کنم منو راهنمایی بکنید و از این درد نجات بدیدی. من خبربگار و عکاس هستم . ولی این دو سال در ترکیە حمالی کردم.
سلام
ببخشید که خیلی دیر جواب دادم. احتمالا تا حالا خوب شده اید. باید MRI شانه انجام شود. احتمالا شانه منجمد دارید.
در قسمت مربوطه در همین سایت بخوانید.
ممنون
سلام
من خانمی ۴۰ ساله دیابتی تحت درمان انسولین هستم ازحدود۲سال دردومحدودیت حرکت شانه راست دارم دردشبها بدترمیسودوگاهی دربازووتمام دست راست وجوددارد یک نوبت باتسخیص شانه منجمدمانیپولاسیون شده ام فیزیوتراپی ۶۰جلسه انجام دادم که تامدتی بهبودی داشتم ( حدود۶مه) ولی مجددادرددارم
سابقه کشیدیگی بازوی راست قبل ازمشکل دارم به اینصورت که داخل ماشین بودم یک کیف قاپ از پنجره ماشین کیفم را گرفت ومن مقاومت کر دم وحدود۵-۱۰ دقیقه درگیری داشتیم بطوریکه کف دستم به علت سگک کیفم خراشیدگی وخونریزی پیداکرد
به نظر متخصصین شما من چه بیماری دارم وبه چه کسی مراجعه کنم .باتشکر
سلام
ببخشید که خیلی دیر پاسخ دادم. احتمالا تا حالا خوب شده اید. در هر صورت باید به متخصص ارتوپد شانه مراجعه کنید.
ممنون
بسیار مفید و ارزشمند. اما در ارتباط با مشکلات مهره ها نیاز به توضیحات بیشتری احساس می شود. چون اکثر پزشکان روی آن اسرار خاص دارند.
سلام
در جای دیگری توضیح داده می شود. یک فیلم هم در همین زمینه بارگذاری می شود.
ممنون
سلام من حانمی ۴۰ ساله هستم ۱۱ساله تیرویید کم کار دارم واز درد سرشانه اذیت میشدم دوسال پیش فیزیوتراپی بالیزر انجام دادم ده جلسه خوبه خوب شدم تااینکه دوباره به خاطر انجامکارهای سنگین دوباره دستم درد گرفته ده جلسه فیزیو تراپی هم رفتم اماخوب نشده حتی دوانگشت کوچک وحلقه دست چپم به شدت سر میشه همچنین گردن وگلوم ودندانم هم درد گرفته البته سمت چپ میشه راهنماییم کنیدَ
سلام باید معاینه و بررسی شوید تا تشخیص داده و درمان را بگم.
سلام.
من ۳۸ سال سن دارم،متاسفانه به مدت ۳ ماه به دلیل درد زانوهایم همیشه هنگام بلند شدن از صندلی یا عصا خودم را کاملا بلند میکردم بعد از مدتی در بالای هر دو شانه و آرنج ها احساس درد داشتم.به مرور زمان درد شانه ها بدتر شده و درد در جلوی شانه ها و بازو ایجاد شد.تصویر MRI گرفتم و دکترها نظر به بورسیت خفیف و کشیدگی تاندون داشتند.استراحت و ۲۰ جلسه فیزیوتراپی با لیزر پرتوان و غیره رفتم.ولی متاسفانه بعد از شروع فعالیت دوباره درد نسبتا شدیدی در شانه ها احساس میکنم.الان ۸ ماه درگیر هستم
سلام
ممکنه عمل بخواهد. باید معاینه و بررسی شوید.
I got what you intend,bookmarked, very decent website.
🙏🙏🌹🌹
I am incessantly thought about this, thanks for posting.
🙏🙏🌹🌹
I reckon something truly special in this website.
🙏🙏🌹🌹
Some really great info, Gladiola I detected this. I’m not spaming. I’m just saying your website is AWSOME! Thank you so much! Please vist also my website.
🙏🙏🌹🌹🌹
سلام جناب دکتر
فکر میکنم من سندروم درد میوفاشیال دارم
ده سال درگیرشم و هچکس دردمو نمیفهمه
دست چپم بالا نمیاد زیاد
فقط حدود ۴۰ درجه
و شونه چپم احساس میکنم اومده جلو
کتفم خیلیدرد میکنه
و وقتی دوتا دستام رو به صورت سلیب بابا میالم
کول یا عضلات کنار گردن دست چپم بالاتر از دست راستمه
و احساسی انگار شونمو به ترقوم پیچ کردن به هم دست میده
چطور میتونم ببینمتون و درمانم کنین
عاجزانه اینو میگم
۳۸ سالمه
سلام
لطفا با مطب تماس بگیرید
۲۲۸۸۵۰۰۰
تهران
سلام
لطفا با مطب تماس بگیرید تلفن گویا دارد
۲۲۸۸۵۰۰۰
سلام. من 17 سالمه و تقریبا دوساله که در پشت کتف چپم در ناحیه تیغه کتفم بیشتر وفتی که شانه ام را بالا و پایین میآورم انگار تیغه کتفم از جاش کندع میشود و بعدا که پایین میآید برروی سطحی ناصاف برخورد میکند و تق تق میکند. اوایل دردی نداشت اما حالا چندماهه که درد دارم و التهاب قابل توجهی را در آن ناحیه احساس میکنم و همچنین زمانی که گردنم را تکان میدهم چیزی کشیده میشود و تق میکند و تیر میکشد من احساس سنگینی در کل مثلث کتفم به خصوصی چپ دارم و همیشه میخواهم تا آن را به کشش در بیاورم تا خوب شود اما بدتر درد میگیرد و این درد به کمرم میکشد. به نظر شما علت چیست؟
سلام
یا snapping scapula است و یا برجستگی زیر استخوان کتف است باید معاینه شوید واحتمالا عکس و سی تی اسکن کنید.
hello there and thank you for your info – I’ve definitely picked up anything new from right
here. I did however expertise some technical issues using
this web site, as I experienced to reload the site many times previous to I could get
it to load correctly. I had been wondering if your web hosting is OK?
Not that I am complaining, but slow loading instances times will often affect your placement in google and can damage your quality score if ads and marketing with
Adwords. Well I am adding this RSS to my e-mail and could look out
for much more of your respective interesting content. Make sure you update this again very
soon.
Thanks
Its like you read my mind! You appear to know so much about this, like you wrote the
book in it or something. I think that you can do with some pics
to drive the message home a bit, but instead of that, this is
excellent blog. A fantastic read. I will certainly be back.
🙏🏻🌹
سلام خسته نباشید.
من حین وزنه زدن و انجام ممتد حرکات پرسی، دچار آسیب تاندون سوپراسپیناتوس شدم (ریش ریش شدن) (در تصویر MRI). بهم گفتن که بایستی تزریق انجام بدم و اینکه بعد 10 – 15 سال بایستی عمل جراحی کنم چون با افزایش سن ممکنه برگرده عارضه و 20 سالم هستش. لطفا راهنماییم کنین. دکتر حرفی از فیزیوتراپی هم نزد. یعنی شانه م رو تموم شده فرض کنم؟
سلام
نوبت را فقط منشی میدهد
Do you mind if I quote a few of your articles as long as I provide credit and sources
back to your blog? My blog is in the exact same area of interest as yours and my users would genuinely benefit from some of the information you present here.
Please let me know if this alright with you. Appreciate it!
Hi
It’s very good. OK.